Η Αικατερίνη – Κάτια Μάρη είναι εθνομουσικολόγος, μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η Παραδοσιακή μουσική στην UNESCO: μια κριτική ανθρωπολογική διερεύνηση πολιτικών για την αναπαράσταση και τη διαφύλαξη της μουσικής ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά». Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στην Εθνομουσικολογία και την Πολιτιστική Ανθρωπολογία (MA) με μερική εκπλήρωση των σπουδών στο City Universityof London (Erasmus). 

Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (2011-2012) και του Ιδρύματος Σκυλίτση, Λονδίνο The Hedley Music Scholarship (2014). Έχει εργαστεί ως ασκούμενη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής και στο Ελληνικό Γυμνάσιο Κολωνίας. 

Μέλος της διεπιστημονικής ομάδας IMPRESS (Integrating Metacognitive Practices and Research to Ensure Student Success) του Rochester Institute of Technology (2017- 2020). Πτυχιούχος Πιάνου (2016) και Αρμονίας (2012) από το Ωδείο Νέα Τέχνη.  Από το 2017 εστιάζει στην ελληνική αστική λαϊκή μουσική συμμετέχοντας σε πολυάριθμα μουσικά σχήματα (ακορντεόν, φωνή). Έχει εργαστεί ως μουσικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με επιμόρφωση «Ειδική Αγωγή στην Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2020). Είναι μέλος του GEN-Next Democracy Network της Ινδίας. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. 

Σχετικές καταχωρήσεις